Hazine ve Maliye Bakanlığının yarın gerçekleştireceği iç borçlanma işlemlerinde 2 devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Aynı kapsamda 1 altın tahvili ile 2 kira sertifikası da doğrudan yatırımcılara sunulacak.
İki devlet tahvili yeniden ihraç edilecek
Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takviminde yer alan bilgilere göre, 2 yıl (707 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 18 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak.
Aynı gün 5 yıl (1652 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 16,63 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin de yeniden ihracı gerçekleştirilecek.
Bakanlık ayrıca 2 yıl (728 gün) vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli altın tahvilini doğrudan satış yöntemiyle yatırımcılara sunacak.
İki kira sertifikasının satışı yapılacak
Yarın ayrıca 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek. Bunun yanında TLREFK'ye endeksli kira sertifikası da doğrudan satış yöntemiyle yatırımcılara sunulacak.

