Haber Merkezi - Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, başkent Beyrut'ta gerçekleşen bir programda, İsrail güçlerine karşı yürüttükleri operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kasım, burada yaptığı açıklamada, İsrail ile aralarındaki çatışmaların bazı istisnai durumlar dışında halen sınırlı bir şekilde yaşandığını, sahadan geri çekilmeyeceklerini ve yüzleşmeye devam edeceklerini vurguladı. 

Gazze ile dayanışma için İsrail güçlerine karşı 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyinde açılan cephenin "düşmanı caydırma" cephesi olduğunu kaydeden Kasım, "Şu ana kadar bazı istisnalar ve bu istisnalara verilen tepkiler dışında Lübnan cephesindeki çatışmanın dozu sınırlıdır" diye belirtti.  

Öte yandan, Kasım, söz konusu açıklamasında, İsrail'in çatışma dozunu artırması durumunda Hizbullah'ın daha güçlü bir şekilde karşılık vereceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Sahadan geri çekilmeyeceğiz bilakis sahayla ilgili her türlü gelişmeyi ve yüzleşmeyi bulunduğumuz konumdan hareketle yapacağız." 

Fransa'da olimpiyat karşıtı gösteri düzenlendi Fransa'da olimpiyat karşıtı gösteri düzenlendi

Editör: Esin Özdemir