İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen ve çok sayıda sanığın yargılandığı davada 41’inci duruşma Silivri’de görüldü. Duruşmada tutuklu sanıkların çapraz sorgusu yapılırken, gözler savcılığın mütalaasına ve mahkemenin tutukluluk kararına çevrildi.

41. duruşma Silivri’de başladı

Davanın 41’inci günü, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda görüldü.

Duruşmaya çok sayıda sanık yakını ve CHP’li isimler de katıldı. Salonun tamamen dolduğu gözlendi.

Tutuklu sanık Serhat Kapki’nin çapraz sorgusu

Duruşma, tutuklu sanık Serhat Kapki’nin çapraz sorgusuyla başladı.

Sanıkların savunmaları ve tarafların beyanları mahkeme heyeti tarafından dinlendi.

Savcılığın mütalaası bekleniyor

Duruşmada savcılığın esas hakkındaki mütalaasını sunması bekleniyor.

Bugünün Resmi Gazetesi (24 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (24 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

Mütalaanın ardından tarafların değerlendirmeleri alınacak ve süreç karar aşamasına geçecek.

Tutukluluk incelemesi yapılacak

Mahkeme heyetinin, dosya üzerinden tutukluluk durumlarını yeniden değerlendireceği öğrenildi. Bu kapsamda sanıkların tutukluluk hallerinin devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Bayram öncesi tahliye kararı çıkabileceği belirtiliyor

Bayram tatili öncesi yapılan bu son duruşmada, bazı tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı çıkabileceği belirtiliyor. Yargılamanın ise ilerleyen günlerde devam edeceği ifade ediliyor.

Kaynak: ANKA