Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İletişim Başkanlığı dolandırıcıların attığı sahte mesajlara karşı vatandaşları uyardı. 

THY uçağı acil iniş yaptı THY uçağı acil iniş yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı ismini kullanarak "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz" şeklindeki mesajla ilgili uyarı yaparken İletişim Başkanlığı da bu tür mesajlara itibar edilmemesi açıklamasında bulundu. 

İBB'den konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımında "Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada dolandırıcıların "e-devlet şifresini ele geçirmeyi amaçladığı" vurgulanarak şu ifadeler yer aldı:

"Bazı cep telefonlarına gelen, 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır.

Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz.

Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz."

Editör: Haber Merkezi