İçişleri Bakanlığı, uluslararası ve ulusal seviyede aranan 41 firari suçlunun yakalanarak Türkiye’ye getirildiğiniaçıkladı. Aralarında organize suç örgütü yöneticilerinin de bulunduğu şüpheliler, 10 farklı ülkeden iade edildi.
Operasyonlar koordineli şekilde gerçekleştirildi
Bakanlıktan yapılan açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı koordinasyonunda yürütüldüğü belirtildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele birimleri, operasyonları ortaklaşa yürüttü.
10 farklı ülkeden iadeler yapıldı
Açıklamaya göre; kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 23, ulusal seviyede aranan 18 olmak üzere toplam 41 kişi yakalandı.
İadeler yapılan ülkeler arasında Gürcistan (27 kişi), Bulgaristan (5), Almanya (2), Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Irak, İngiltere, Karadağ ve Slovenya bulunuyor.
Yakalanan suçluların işledikleri suçlar
Kırmızı bültenle aranan şahısların; suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üyelik, kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu madde ticareti, nitelikli yağma, bilişim sistemleri kullanılarak dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne üye olma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kadına karşı kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlardan arandıkları belirtildi.
Ulusal seviyede aranan 18 kişinin ise bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti, güveni kötüye kullanma, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, örgüt kurma, resmî belgede sahtecilik, fuhşa teşvik ve aracılık gibi suçlardan arandıkları ifade edildi.





