Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 7-8 Temmuz’da Ankara’da düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde yürütülen yurt dışı etkinlik serisi tamamlandı.

Programlar, Türkiye’nin NATO içindeki rolü ve ittifakın güncel güvenlik gündemine ilişkin görüşlerin uluslararası kamuoyuyla paylaşılması amacıyla hayata geçirildi.

13 ülkede kapsamlı diplomasi programı gerçekleştirildi

Etkinlikler; İspanya, Fransa, Birleşik Krallık, Polonya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Almanya, Belçika, Finlandiya, Hollanda, Bulgaristan, Litvanya ve Hırvatistan olmak üzere NATO üyesi 13 ülkenin başkentlerinde düzenlendi. Süreç, 2 Temmuz’da Zagreb’de gerçekleştirilen programla tamamlandı.

Güvenlik ve stratejik iletişim başlıkları ele alındı

Etkinliklerde güvenlik, savunma, stratejik iletişim, kamu diplomasisi, hibrit tehditler, dezenformasyonla mücadele ve transatlantik işbirliği gibi konular masaya yatırıldı. Programlar kapsamında Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi öncesi çok boyutlu bir değerlendirme zemini oluşturuldu.

Geniş katılımlı toplantılar düzenlendi

Seri kapsamında toplam 9 panel, 4 yuvarlak masa toplantısı, 2 seminer ve 11 basın toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, video mesajla katılımcılara hitap etti.

Türkiye’yi temsilen bürokratlar, siyasetçiler, akademisyenler ve düşünce kuruluşu temsilcilerinden oluşan 18 konuşmacı programlarda yer aldı.

PLOS Medicine çalışması: Uzun süre oturmak kanser riskiyle ilişkili olabilir
PLOS Medicine çalışması: Uzun süre oturmak kanser riskiyle ilişkili olabilir
İçeriği Görüntüle

Uluslararası katılım dikkat çekti

Etkinliklere ev sahibi ülkelerden 49 isim moderatör, konuşmacı ve panelist olarak katkı sundu. Ayrıca 14 farklı düşünce kuruluşu ve enstitü ile işbirliği yapıldı.

Bu kapsamda stratejik araştırma merkezleri ve politika çevreleri arasında iletişim ve işbirliğinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Basın toplantılarına yoğun ilgi

Programların önemli ayaklarından biri olan basın toplantıları, Türkiye Cumhuriyeti misyonlarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantılara 99 farklı basın kuruluşundan 142 gazeteci katıldı.

Basın buluşmalarında NATO Zirvesi hazırlıkları, Türkiye’nin ev sahipliği süreci ve ittifakın gündemindeki konular uluslararası medya ile paylaşıldı.

stratejik iletişim ve kamu diplomasisi vurgusu

Etkinlik serisiyle Türkiye’nin müttefikleriyle stratejik iletişim ve kamu diplomasisi alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, NATO Zirvesi öncesinde uluslararası kamuoyunun bilgilendirilmesi ve Türkiye’nin ittifak içindeki rolünün daha görünür hale getirilmesi amaçlandı.

Kaynak: Haber Merkezi