Haber Merkezi - Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkış tarihi belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayımın sürdüğünü belirtti. Kacır, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası  İstasyonu'na doğru hareket edeceğini belirterek, "Bu tarihi görev, Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak." açıklamasını yaptı.

Tv V3 A Hu A20 Cz6C Qqk0 Qc A

Astronomlar, Dünya'ya ulaşması 8 milyar yıl süren radyo dalgaları tespit etti Astronomlar, Dünya'ya ulaşması 8 milyar yıl süren radyo dalgaları tespit etti

Gezeravcı, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edecek. Ayrıca, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı da sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Operasyonel sürecin ilk adımı olan karantina, bugün başlıyor" demişti.

Editör: Haber Merkezi