Haber Merkezi - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen konferansta, kripto varlıkların riskli olduğuna işaret etti. 

Kripto varlıkların finansal istikrar için risk oluşturduğunu kaydeden Georgieva, bunlara yönelik kuralların ve altyapının sağlanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Önde gelen kripto para borsalarından FTX'in kurucusunun dolandırıcılık davasını hatırlatan Georgieva, kurucusunun "suçlu" bulunmasının ardından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kurucusunun da kara para aklama suçlamalarını kabul ettiğini ifade etti.  Georgieva, son 15 yılda kripto endüstrisinin parlak bir itibarı olmadığını ekledi.

İran hükümeti: Milletin kahramanı Reisi'nin hizmet yolunun süreceğine güvence veriyoruz İran hükümeti: Milletin kahramanı Reisi'nin hizmet yolunun süreceğine güvence veriyoruz

 "Buradaki zorluk, kripto varlığın yüksek oranda benimsenmesinin makro-finansal istikrarı zayıflatabilecek olması" diyen Georgieva," Amacımız, kriptonun risklerinden kaçınmak için kurallar ve bazı teknolojilerinden yararlanarak, altyapı sağlayarak, daha verimli, birlikte çalışabilir ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturmak" dedi. 

Editör: Esin Özdemir