İPA'nın son raporuna göre, kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre 61 bin 523 liraya yükseldi. 

İstanbul Planlama Ajansı, mayıs ayına ilişkin 'İstanbul'da Yaşam Maliyeti' raporunu yayımladı.

Buna göre, kentte yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,69, bir önceki yıla göre ise yüzde 83,61 oranında artış gösterdi.

En çarpıcı fiyat artışı 'mercimeğin'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı

Öte yandan, rapora göre, en çarpıcı fiyat artışlarından biri olarak görülen mercimeğin fiyatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 116,54 yükseldi.

İPA Başkanı Gökçe: Her 10 kişiden biri gece yatağa aç giriyor

İPA Başkanı Buğra Gökçe, son enflasyon rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun TÜİK'e göre yüzde 75,45, ENAG'a göre yüzde 120,66, İTO’ya göre ise yüzde 82,2 olduğunu hatırlatan Gökce, şu ifadeleri kullandı: 

"Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı halkın yaşamını güçleştiriyor, yoksulluk derinleşiyor. Bu yüzden vatandaşlarımız daha az sebze, meyve tüketiyor, ne yazık ki İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden biri gece yatağa aç giriyor." 

Editör: Esin Özdemir