Haber Merkezi Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, ABD'nin Bağdat'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi çatısı altında bulunan Ketaib Hizbullah'a bağlı komutanlardan Abu Bakır es-Saadi'yi hedef aldığı hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki

Söz konusu yazılı açıklamada, ABD'nin Bağdat saldırısıyla ülkenin egemenliğini ihlal ettiği ve bunun hükümeti, koalisyon güçlerinin Irak'taki görevini sonlandırmaya iteceği ifade edildi. 

Öte yandan, Amerikan güçlerinin başkent Bağdat'ta yerleşim yerlerinden olan bir semtin ortasına sorumsuzca hava saldırısı düzenleyerek net bir suikast operasyonu gerçekleştirildiği kaydedilen açıklama, şu sözlerle devam etti:

"Amerika, saldırı düzenleyerek sivil barışı tehdit ediyor, Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor ve halkımızın hayatını küçümseyip tehlikeye atıyor. En tehlikelisi de uluslararası koalisyonun topraklarımızda bulunma nedeni ve amacından sapmış durumda. Bu da hükümeti Irak'ın istikrarsızlığının faktörü haline gelen ve Irak'ı çatışma çemberine dönüştürmek isteyen koalisyon güçlerinin görevini sonlandırmaya itiyor. Silahlı kuvvetlerimiz, Irak halkının ve Irak topraklarının güvenliğinin her türlü tehditten korunmasına karşı anayasal görev ve yükümlülüklerini yerine getirebilir."

Editör: Haber Merkezi