MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Merkezi - İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılarını sürdürüyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'nin Refah ve Cibaliye kentlerine düzenlediği saldırılarda iki gazeteci öldürüldü. Öldürülen gazetecilerin isimleri ise; Ela Hasan el-Hıms ile Enğam Ahmed Advan olduğu açıklandı.

Gazze Gazeteci-3

Böylece İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürdüğü gazetecilerin sayısının 126'ya çıktığı belirtildi. Medya Ofisi tarafından daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" açıklanmıştı.İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 340 Filistinli öldürüldü, 67 bin 984 Filistinli yaralanmıştı.

Editör: Haber Merkezi