Haber Merkezi Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki İsrail güçleri ile çıkan çatışmalarda ikisi sağlık çalışanı olmak üzere 3 mensubunun daha öldürüldüğünü bildirdi. 

İsrail'in saldırılarındaki kayıpları hakkında açıklama yapan Hizbullah, söz konusu açıklamada, Hüseyin Muhammed Halil, Mahmud Yakub İsmail ve Muhammed Hasan Taraf adlı mensuplarının öldürüldüğünü duyurdu. 

Bununla birlikte, açıklamada, Halil ve İsmail'in, Hizbullah'ın "İslami Sağlık Heyeti" olarak adlandırdığı sivil savunma ekibinde yer aldıkları da kaydedildi.

Numan Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir Numan Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir

Hizbullah Hareketi'nden yapılan bir başka açıklamada ise sivil savunma ekiplerine düzenlenen saldırıya misilleme olarak İsrail'in sınırda yer alan "Kiryat Şmona" yerleşim birimine saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. 

İsrail ile 8 Ekim 2023’ten beri yaşanan çatışmalarda öldürülen Hizbullah mensubu sayısı 211’e çıktı. 

Çatışmalarda ayrıca, 43 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad Hareketi mensubu, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti. 

Editör: Haber Merkezi