İsrail, İspanya'nın işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan konsolosluğuna kısıtlama getirmişti. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Albares'in, İspanya'nın Doğu Kudüs'teki konsolosluğuna uygulanan kısıtlamaların kaldırılması talebini geri çevirdiğini belirtti.

Katz, İspanya'nın Doğu Kudüs'teki konsolosluğu ile işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler arasındaki bağlantının "İsrail'in ulusal güvenliğine tehdit oluşturacağı" iddiasıyla tamamen yasaklanacağını ifade etti. Ayrıca, bu kısıtlamaların "sıkı bir şekilde uygulanacağını" ve ihlallerin devam etmesi durumunda Kudüs'teki İspanyol Konsolosluğunun kapatılmasına kadar varabilecek ek önlemler alınacağını vurguladı.

Numan Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir Numan Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Filistin devletini tanıyacağını duyurmasının ardından İspanya'nın Doğu Kudüs'teki konsolosluğunun 1 Haziran itibarıyla Batı Şeria'da ikamet eden Filistinlilere hizmet vermeyi durdurmasını istemişti.

İspanya Dışişleri Bakanı Albares ise yerel bir radyoya verdiği demeçte, Tel Aviv yönetimini bu kararından vazgeçmeye çağırdığını açıklamıştı.

Editör: Erva Gün