Haber Merkezi - Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklama ile İsrail güçlerinin kuşattığı ve sağlık çalışanlarını ayrılmaya zorladığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Emel Hastanesi'nin servis dışı kaldığı bildirildi. 

IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü Belçika'da gerçekleştirildi IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü Belçika'da gerçekleştirildi

Filistin Kızılayı'nın açıklamasında, Han Yunus kentinde yer alan Emel Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarının yanı sıra altı hasta ile bir refakatçinin tahliye edildiği kaydedildi.

Bununla birlikte, hastaneyi kuşatan İsrail ordusunun sağlık çalışanları ve yaralıları tesisten ayrılmaya zorladığı da belirtildi. 

İsrail ordusunun Emel Hastanesi'nin girişini de toprak bariyerlerle kapattığı ifade edildi. 

Hastanenin girişinin toprak bariyerlerle kapatılması ve ordunun sağlık çalışanlarını ayrılmaya zorlaması nedeniyle Emel Hastanesi'nin servis dışı kaldığı açıklandı. 

Sık sık bölgedeki hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını hedef alan İsrail güçleri, 24 Mart'ta Emel Hastanesi'ni kuşatmıştı.

Hastaneye yönelik saldırı düzenleyen İsrail ordusu biri gönüllü sağlık çalışanı, biri de yerinden edilen Filistinli olmak üzere iki kişiyi öldürmüştü.

Editör: Haber Merkezi