Haber Merkezi - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, bir süredir İsrail askerlerinin kuşatması altındaki Nasır Hastanesi'nde 118 hastanın hala mahsur olduğu bildirildi. 

MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan, bakanlıktan yapılan söz konusu açıklamada, hastanedeki 18 hastanın sahra hastanelerine nakliye edildiği kaydedildi. 

Bakanlık, işgal güçlerinin askeri kışlaya dönüştürdüğü Nasır Hastanesi'ndeki durumun, felaketin ötesine geçtiğini vurgularken, "Personel ve hastaların hayatına doğrudan tehdit oluşturuyor" diye belirtti. 

Ayrıca, açıklamada, hastanede; elektrik, su, yiyecek, çocuk sütü, oksijen olmadığı, zor vakalar için uygun tıbbi bakımın bulunmadığı aktarılırken, uluslararası kuruluşlara, hastanenin militarizasyonuna son verilmesi, yeniden faaliyete geçmesi, tüm insani ve tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması için İsrail'e baskı yapma çağrısında da bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi