Haber Merkezi - Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de 175 gündür devam eden saldırılar hakkında bilgi verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, sadece son 24 saatte 7 saldırıda 71 kişi öldü, 112 kişi yaralandı. Bu saldırılarla birlikte Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bin 623'e, yaralı sayısının ise 75 bin 92'ye yükseldiği bildirildi.

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e ulaştı.

DSÖ, kuş gribinin oluşturduğu halk sağlığı riskinin düşük olduğunu bildirdi DSÖ, kuş gribinin oluşturduğu halk sağlığı riskinin düşük olduğunu bildirdi

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında gazeteciler de hedef alınmaya devam ediyor. Kudüs Radyosu'nda görevli gazeteci Muhammed Ebu Sakhil, Şifa Hastanesi yakınlarında İsrail güçleri tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Bu son saldırıyla birlikte 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazeteci sayısı 137'ye ulaştı. Gazze Şeridi'ndeki gerginlik ve şiddet olaylarının devam ettiği bir ortamda, uluslararası toplumun bu duruma dikkat çekmesi ve barışçıl çözümler için çaba sarf etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi