Adıyaman'da polis memuru dehşeti Adıyaman'da polis memuru dehşeti

Haber Merkezi - İsrail Başbakanı Netanyahu, Amerika'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes teklifini ilk kez veto etmemesinden sonra Washington'a gidecek İsrailli heyetin ziyaretini iptal etmişti. İsrail merkezli Walla haber sitesinde yer alan haberde ise, Refah'a olası kara saldırısını görüşecek İsrailli heyetin gelecek hafta Washington'a gideceği iddia edildi.

Adı açıklanmayan ABD'li ve İsrailli kaynaklara dayanan haberde, Washington'a gidecek heyette İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'nin de yer alacağı belirtildi. ABD'li bir yetkilinin ise, İsrail yönetiminin Refah'a olası kara saldırısının ele alınacağı görüşmeyi yeniden planlamak için Washington ile iletişime geçtiği belirtildi. Haberde, ABD'li yetkililerin söz konusu görüşmenin ne zaman yapılacağına ilişkin kesin bir tarih vermediği iddia edildi.

Ayrıca Times Of Israel gazetesine açıklama yapan İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Netanyahu'nun İsrail'den bir heyetin ABD'ye gidişine onay vermediğini dile getirirken, toplantının yeniden planlaması için görüşmeler yapıldığını yalanlamadı. Netanyahu, ABD'nin yasa tasarısını veto etmemesi nedeniyle Refah'a olası kara saldırısını görüşmek için Washington'da yapılması planlanan toplantıya İsrail heyetini göndermekten vazgeçmişti.

Editör: Haber Merkezi