Haber Merkezi İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi taksiciler, kooperatif binasında bir araya gelerek,  İzmir'de meslektaşları Oğuz Erge'nin, aracına aldığı saldırgan tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Taksiciler, "Taksicileri hedef gösterenler saldırı ve cinayetlerin sorumlusudur" yazılı pankartlarını açtı. 

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, saldırı sonucu yaşamını yitiren meslektaşları Erge'ye rahmet, ailesine, sevenlerine ve taksici camiasına başsağlığı dileyerek, "Bizler artık bu olayların son bulmasını diliyoruz" diye belirtti. 

Öte yandan, İstanbul'da 60 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Can, son yıllarda taksicilere linç kampanyası düzenlendiğini vurguladı. Taksicilerin her fırsatta kötülendiğini ve hedef gösterildiğini söyleyen Can, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Yıllardır süren bu planlı saldırılar sonucu esnafımızın, vatandaşımızın gözünde itibar kaybetmesi istenmektedir, adeta hedef gösterilmektedir. Geçen hafta İzmir'de yaşanan ve meslektaşımız Oğuz Erge'nin vefatına sebep olan elim olayda, sayısını unuttuğumuz yüzlerce gasp, saldırı, yaralanma, araca ve şoföre zarar verme, sözlü tartışma olaylarında, bu karalama kampanyasının etkisi kaçınılmazdır."

Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü Küçükçekmece'de 4 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

Editör: Haber Merkezi