İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, faaliyete geçtiği 20 Temmuz 2016'dan bu yana milyonlarca dosyanın incelemesini tamamladı. İlk derece mahkemelerinin kararlarını inceleyen istinaf mahkemesi, bugüne kadar gelen 2 milyon 694 bin 35 dosyanın 2 milyon 320 bin 142'sini karara bağladı.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yargıdaki iş yükünün azaltılması ve yerel mahkemeler tarafından verilen kararların yeniden değerlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Mahkemede 37 ceza ve 64 hukuk dairesi olmak üzere toplam 101 daire görev yapıyor.
Hukuk dairelerinde 1,2 milyon dosya sonuçlandırıldı
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi hukuk dairelerine 2016 yılından bu yana toplam 1 milyon 493 bin 414 dosya ulaştı. Bu dosyalar hakkında onama, bozma, görevsizlik, yetkisizlik ve birleştirme kararları verildi.
Hukuk dairelerinde 10 yıllık süreçte 1 milyon 247 bin 938 dosya karara bağlandı. 2026 yılı içinde hukuk dairelerine gelen yeni dosya sayısı ise 116 bin 429 olarak kayıtlara geçti.
Ceza dairelerinde 1 milyonun üzerinde dosya karara bağlandı
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ceza dairelerine 2016'dan itibaren ulaşan dosya sayısı 1 milyon 200 bin 621 oldu. Ceza dosyalarında da onama, bozma, görevsizlik, yetkisizlik ve birleştirme yönünde kararlar verildi.
Ceza daireleri, 10 yıllık dönemde toplam 1 milyon 72 bin 204 dosyayı sonuçlandırdı. 2026 yılında ceza dairelerine gelen yeni dosya sayısı ise 107 bin 567 olarak açıklandı.
İstinafta 212 FETÖ dosyasının incelemesi sürüyor
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde, hukuk ve ceza dairelerine gelen toplam 2 milyon 694 bin 35 dosyanın 2 milyon 320 bin 142'si hakkında karar verildi.
Öte yandan FETÖ soruşturmaları kapsamında açılan dosyaların önemli bölümünün karara bağlandığı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde, incelemesi devam eden 212 FETÖ dosyasının bulunduğu bildirildi.



