İstanbul Kuruçeşme açıklarında dün denizde bulunan ve üzerinde yüzücü kıyafeti olan erkek cesedinin, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sırasında kaybolan Rus sporcuya ait olduğu DNA testiyle kanıtlandı.

Edinilen bilgilere göre, 24 Ağustos 2025’te düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda kaybolan Rus yüzücü Nikolai Andreevich Svechnikov’un cesedi olduğu değerlendirilen naaş, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Sabah saatlerinde yapılan ilk incelemeler, cesedin kayıp yüzücüye ait olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Bunun üzerine, kimlik tespiti için DNA örneği vermek amacıyla Adli Tıp Kurumu’na gelen annesi Ogalina Svechnikova, “DNA testi verdik. Sonucu sabah belli olacak. Sonuç netleştikten sonra belli olacak. Şimdi yüzde 100 cesedin Nikolai olduğu tespit edilmedi. Sonuç belli olduktan sonra haber verilecek” şeklinde konuştu.

Akşam saatlerinde ise beklenen açıklama geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yapılan DNA testinin sonucunda cesedin Rus yüzücü Nikolai Andreevich Svechnikov’a ait olduğunun kesin olarak belirlendiğini duyurdu.

Nevşehir trafik kazasında tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
Nevşehir trafik kazasında tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: ANKA