İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Hakikat krizi derinleşiyor" İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Hakikat krizi derinleşiyor"
Haber Merkezi - İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkili olan sağanak nedeniyle Pendik'te birçok iş yeri ve atölyeyi su bastı. Kentte dün gün boyu aralıklarla etkisini gösteren sağanak, bugün sabah saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda yeniden başladı. Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ve Sultanbeyli'de etkili olan sağanağa bazı yurttaşlar hazırlıksız yakalandı. Yağıştan korunmak isteyenler otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.
Kaynarca Alt Geçidi'nde biriken su yüzünden bir sürücü aracıyla mahsur kaldı. Aracının üzerine çıkan kişi bir süre bekledikten sonra yolun kenarındaki demir korkulukların bulunduğu duvara atlayarak kendini kurtardı. Sabiha Gökçen Havalimanı istikametinde oluşan su birikintisi nedeniyle bazı araçlar yollarda kalırken bazıları da ilerlemekte zorlandı. Yollarda biriken suyun denize akması sonucu Pendik Marina'da su üzerinde çöp birikintileri oluştu. Su basan işyerlerinde tahliye çalışmaları yapılıyor Pendik'te Sanayi Mahallesi, Sanayi ve Kaynarca caddelerinde bazı işyerlerini su bastı. Cadde ve sokaklarda göllenmeler olurken, rögarların taştığı görüldü. Sanayi Caddesi'ndeki asansör fabrikasının atölye kısmı sular altında kaldı. Fabrika çalışanları su motoru ile göllenmeyi gidermeye çalıştı. Kaynarca Caddesi'nde faaliyet gösteren bir başka firmanın da atölyesini su bastı. Çalışanlardan Mustafa Öztürk, AA muhabirine, suyu kendi imkanlarıyla tahliye ettiklerini söyledi.