İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, suç örgütlerinin deşifre edilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

63 zanlı gözaltına alındı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstihbarat Şube Müdürlüğü desteğiyle belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli toplam 5 ili kapsayan çalışmalarda, organize suç faaliyetlerine karıştığı değerlendirilen 63 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütünün faaliyet ağı tespit edildi

Emniyet birimlerince yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde, suç örgütünün hiyerarşik yapısı ve faaliyet yöntemleri gün yüzüne çıkarıldı. Daha önce işlediği suçlar nedeniyle halihazırda cezaevinde bulunan Ş.B. isimli şahsın elebaşılığını yaptığı yapının, faaliyetlerini özellikle Başakşehir ilçesi ve İstanbul genelinde yoğunlaştırdığı tespit edildi.

Suç örgütü üyelerinin, esnaf üzerinde korku ve baskı kurarak bölgesel rant elde etmeye çalıştığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, uyuşturucu gelirlerinin paylaşımı ve hakimiyet mücadelesi nedeniyle gerçekleşen eylemlerin, örgüt hiyerarşisi içerisinde planlandığı saptandı.

Eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Soruşturma dosyasındaki verilerin tamamlanmasının ardından, İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Helikopter destekli olarak gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin ikamet ettikleri ve gizlendikleri adresler tek tek kontrol edildi. Organize suçlarla mücadele ekiplerinin adreslerde yaptığı aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat muhafaza altına alındı.

Çok sayıda silah ele geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, 3 adet otomatik tabanca, 13 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ile 3,25 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen materyaller, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne teslim edildi.

Yakalanan 63 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet güçlerinin tespitlerine göre, cezaevindeki elebaşı Ş.B.'nin kurşunlama ve yaralama gibi olayları örgüt üyeleri aracılığıyla ya da para karşılığı üçüncü şahıslara talimat vererek yaptırdığı anlaşıldı.

Ankara’da yeni nesil suç örgütü soruşturması: 5 şüpheli tutuklandı
Ankara’da yeni nesil suç örgütü soruşturması: 5 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

38 şüpheli tutuklandı

Öte yandan, söz konusu suç yapısına yönelik geçmiş tarihlerde düzenlenen operasyonel faaliyetlerde, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 38 şüphelinin tutuklandığı bilgisine ulaşıldı. Bölgesel rant ve suç gelirleri üzerinden faaliyet yürüten yapıya karşı operasyonların devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi