Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevre illerde kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini açıkladı. Uyarının ardından İstanbul Valiliği, olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Valilik açıklamasında, şunları kaydetti;

Ordu’da iş yerine silahlı saldırı: Ünye’de 1 kişi yaralandı
Ordu’da iş yerine silahlı saldırı: Ünye’de 1 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

"Bölgemizde kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre; halen devam etmekte olan kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın 14.08.2025 Perşembe günü gece saatlerine kadar İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli’nin batı ilçelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer 60-80 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Silivri, Arnavutköy ve Şile’de Denize Girmek Yasaklandı

Yoğun rüzgar ve dalga riski nedeniyle İstanbul’un Silivri, Arnavutköy ve Şile ilçelerinde denize girmek geçici olarak yasaklandı. Kararın vatandaşların can güvenliği için alındığı belirtildi.

Meteoroloji’ye göre, halen etkili olan rüzgâr ve fırtına, 14 Ağustos Perşembe gece saatlerine kadar devam edecek.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 40-60 km/saat, zaman zaman ise 60-80 km/saat hızla eseceği tahmin ediliyor.

Muhabir: Nur Yıldız