Manisa merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu: 36 şüpheli tutuklandı
Manisa merkezli 5 ilde suç örgütü operasyonu: 36 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

İstanbul'da 4 gün önce, İsrail İstihbarat Servisi (MOSSAD) adına casusluk yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan iki kişi, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri avukat, diğeri ise dedektif olarak faaliyet gösteren Serkan Çiçek (Muhammet Fatih Keleş) ve Tuğrulhan Dip, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT'in ortak operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

MOSSAD İçin Çalıştıkları İddia Ediliyor
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin, Türkiye'deki Filistin uyruklu aktivistleri takip ederek, para karşılığı İsrail'e bilgi ve belgeler aktardığı belirlendi. Özellikle Çiçek’in, İstanbul’un farklı yerlerinde fotoğraflar çekerek, Filistinli aktivistler hakkında bilgi topladığı ortaya çıktı. Ayrıca, MOSSAD’a ait bir kripto para hesabından ödeme aldıkları da tespit edildi.

Serkan Çiçek'in Geçmişi ve İletişimi
Serkan Çiçek’in, iş hayatında yüksek borçlar nedeniyle kimliğini değiştirip, “Serkan Çiçek” adıyla dedektiflik faaliyetlerine başladığı öğrenildi. 2020'de Pandora Dedektiflik şirketini kuran Çiçek, MOSSAD'a ait çevrimiçi operasyon merkeziyle bağlantıya geçerek Filistinli eylemciler hakkında casusluk bilgisi toplamak için talimat aldı. Çiçek’in, İsrail İstihbarat servisi ile WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği de belirlendi.

Muhabir: Nihal Alp