İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere 150 yeni taksi plakasını 29 yıllığına kiraya verecek. İhaleye katılmak isteyenlerin belirli koşulları yerine getirmesi gerekiyor.
İhaleye katılacakların 135 bin 36 lira geçici teminat yatırması gerekiyor. Muhammen bedel ise 4 milyon 501 bin 200 lira + KDV olarak açıklandı. Mevcut taksi plakaları galericiler aracılığıyla yaklaşık 7.5 milyon liraya satılıyor.
İhaleye teklif verme süresi 1 Eylül 2025 saat 12:00’de sona erecek. İhale ise 2 Eylül 2025 saat 11:00’de Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kimler Katılabilir?
İhaleye katılım için başvuru sahiplerinin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:
10553 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında yer alan koşulları sağlamak
Şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş olmak
Üzerinde başka bir toplu taşıma plakası (taksi, minibüs, dolmuş, okul/personel servisi) bulunmamak
UKOME kararlarına uymayı kabul etmek
Uygulama bazlı (dijital) taksi taşımacılığı sistemine uyum sağlamak
Gerekli Belgeler
İhaleye katılacakların e-Devlet üzerinden alınmış karekodlu Nüfus Kayıt Örneği, en az B sınıfı ehliyete sahip olduğunu gösteren sürücü belgesi bilgileri, İstanbul’da ikamet ettiğini kanıtlayan karekodlu Yerleşim Yeri Belgesi ile resmi kurumlarca sorgulanmış 6 ayı geçmemiş Adli Sicil Kaydı sunması gerekiyor. İhaleye katılacaklar 22 yaşından gün almış, 69 yaşından gün almamış olmalı.
Her Kişi En Fazla 1 Plaka Alabilecek
İhaleye katılan her kişi, en fazla bir adet taksi plakasını kiralayabilecek. Kiralama süresi ise 29 yıl olarak belirlendi.




