Haber Merkezi İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Brüksel'deki olağanüstü Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'ne katıldı. Zirvenin ardından İtalyan gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Meloni, AB'nin tarım politikalarında hatalar yaptığını ve bunların değişmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Brüksel başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok kentinde çiftçilerin AB'nin tarım politikalarına karşı eylemler yaptığını hatırlatan Meloni, AB'nin iklimi etkileyen emisyonları düşürmek, Ukrayna’dan ithalata izin vermek ve çiftçileri nadasa yönlendirmek gibi uygulamalarla hata yaptığına işaret etti. 

Mevcut tarım politikalarının değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Meloni, şunları söyledi: 

Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki

"Şu anda AB'de, çiftçiler tarafından eleştirilen konuların çoğuna karşı oy kullanan bir partinin (İtalya’nın Kardeşleri Partisi) lideriyim. İtalya’da elimizden geleni yaptık ancak Avrupa politikasının değişmesi gerekiyor." 

Editör: Haber Merkezi