Van’daki göçmen sanatçıların görünürlükleri artıyor Van’daki göçmen sanatçıların görünürlükleri artıyor

Haber Merkezi -  1 Aralık akşamı Ankara'da iki binden fazla kişinin katıldığı İtalya-Türkiye Dostluk Konseri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ana salonunda gerçekleşti. Konserde Verdi'nin “Requiem” eseri, ayakta alkışladı. İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Türk makamları tarafından Cumhuriyet'in 100. Yılı resmi kutlamaları arasına dahil oldu.

IMG-20231204-WA0024

Şefinden (Andrea Solinas) solistlerine (Türkiye adına Asude Karayavuz ve Simge Büyükedes, İtalya adına Luciano Ganci ve Riccardo Zanellato), koro ve orkestrasına kadar iki ülke arasında tam bir kültürel işbirliği faaliyeti olmuş oldu. Etkinliğe, aralarında üst düzey kurumsal şahsiyetler ve sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu 2.000'den fazla kişi katıldı. Büyükelçi Marrapodi: "İtalya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler oldukça yoğun ve dinamik. Bu temele dayanarak, farklı sektörlerde (sinemadan müziğe, tasarımdan mutfağa ve çağdaş sanata kadar) gerçekleştirdiğimiz sayısız kültürel diplomasi faaliyeti ilişkilerimizi güçlendirmekte ve geleceğe iyimserlikle bakmamızı sağlamaktadır” dedi.

IMG-20231204-WA0023

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çerçevesinde gerçekleşecek bir sonraki randevu, yine İtalyan Büyükelçiliği'nin inisiyatifi ve İstanbul Kültür Enstitüsü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle 19 Ocak'ta Toskana'lı besteci Puccini’nin ölümünün 100. yıldönümü vesilesiyle bestekârın “Messa di Gloria” isimli eseri olacak.”

IMG-20231204-WA0023

Editör: Deniz Ali Tatar