Deniz Ali Tatar

İtalya'nın Milli Günü, Büyükelçi Giorgio Marrapodi'nin ev sahipliğinde Ankara'da bulunan İtalya Büyükelçiliği binasında resepsiyon düzenlendi. İtalya'nın Ankara Bakanlıklar Caddesi'nde bulunan elçilik binası bahçesinde kutlanan etkinliğe, çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda ayrıca; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri ve askeri erkan da yer aldı.

İtalya Milli Günü (4)

Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı Dikili'de yangın devam ediyor: Çandarlı-Denizköy kara yolu trafiğe kapatıldı

İtalyalı bir müzik grubunun ve Hacettepe Üniversitesi Konservatuarı öğrencilerinin İtalya ve Türkiye'nin milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Mehmet Kemal Bozay, konuşma yaptı. Bozay, konuşmasında şunları söyledi: "İtalya uzun yıllara dayanan bir dost, müttefik ve stratejik ortaktır. Diplomatik ilişkilerimiz neredeyse 170 yıl öncesine dayanıyor. Zengin Akdeniz tarihin medeniyeti ve kültüründen oluşan ortak mirasımız ilişkilerimize daha da derinlik katmakta ve her alandaki temaslarımızı ve iş birliğimizi kolaylaştırmaktadır. Günümüz dünyasında karşılaştığımız mevcut zorluklar ve teknolojik değişimler, örneğin Gazze trajedisi ve Ukrayna'da devam eden savaş, küresel ekonomik gelişimler ve enflasyonist baskılar, iklim değişikliğiyle mücadele, yasa dışı göçün ve aşırıcılığın yükselişinin önlenmesi, ikili bölgesel buluşmalar, uluslararası düzeylerde iş birliğimizi gerektirmektedir. Bu zorluklar sınırların da ötesindedir. Aynı şey çözümleri için de geçerlidir. Tüm zorlukları fırsata dönüştürerek, başta Orta Asya ve Afrika gibi bölgeler olmak üzere, daha geniş bir coğrafyada ve üçüncü ülkelerde iş birliğimizi geliştirmek istemekteyiz. Ekonomik alanda ise İtalya'yı önde gelen ticaret ortaklarımız arasında saymaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İtalya dış ticaretimizde beşinci sırada yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 27 milyar doları aşarak yeni bir rekor kıran ikili ticaret hacmimizin yıl sonuna kadar 30 milyar dolar hedefine ulaşacağına inanıyoruz."

İtalya Milli Günü (2)

Büyükelçi Giorgio Marrapodi ise, Ankara'da üçüncü kez İtalya'nın Milli Günü'nü kutlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Marrapodi, "Ne kadar güzel bir yolculuktu. Bu yolda yaşadığım her bir anıyı çok değerli buluyorum ve eminim ki bu gece de onlardan biri olacak. İkili ilişkilerimizin tüm potansiyelini geliştirmek için bu ruhla çalışmaya devam ediyoruz. Ortak hedefimiz hiç değişmedi, tehlikelere meydan okumak, istikrar ve yoksullukla mücadele gibi ortak stratejik hedefleri ilerletmek, kolektif gücü artırmak için iş birliğini teşvik etmek. Tarih bize ülkelerimizin zor şartlarda başarılı olduklarını, işler ters gittiğinde bile yeniden ayağa kalktıklarını öğretmiştir. Ziyadesiyle ciddi, çığır açan bir değişime rağmen kararlılığımız asla bozulmayacaktır" dedi.

İtalya Milli Günü (1)

Konuşmaların ardından geceye sponsor olanlara plaket takdim edilirken, bahçanin bir çok noktasında müzik dinletleri başladı. Müzikle eş zamanlı olarak bir çok noktada yemek tadımları da yapılırken, özellikle pizza ve makarna büyük ilgi topladı. Canlı müzik geceye renk katarken, etkinliğin sonunda çıkan DJ Tuba Lüleci Alaçam'ın performansı ise büyük ilgi gördü.

İtalya Milli Günü (6)

Muhabir: Deniz Ali Tatar