İYİ Parti’de genel başkan seçiminin gerçekleşeceği 5. Olağanüstü Kurultayı,  ATO Congresium Salonu’nda gerçekleşti. 1302 delegenin 1007’si salona geldi ve oy kullanmak üzere imza attı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz aday olmuştu.

Adayların konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve 1302 delegeden 1178 delege oy kullandı. 7 geçersiz oy çıkarken, 1171 geçerli oy kullanıldı. Resmî olmayan sonuçlara göre ilk turda adayların aldıkları oylar:

Koray Aydın: 472

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti'nde 3 kişi görevden uzaklaştırıldı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti'nde 3 kişi görevden uzaklaştırıldı

Müsavat Dervişoğlu: 378

Tolga Akalın: 319

Günay Kodaz: 2 olarak açıklandı.

Genel başkan seçilmek için salt çoğunluk olan 654 oyun alınması gerektiği için, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadı. Bu nedenle  seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda yine çoğunluk sağlanamaması durumunda üçüncü turda en yüksek oy alan aday, gelen başkan ilan edilecek.

Editör: Deniz Ali Tatar