Nihal Alp

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen ve 9 işçinin siyanürlü toprak altında kalmasına yol açan kaza ile ilgili olarak 24 Saat'e konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "bu bir kaza değil katliamdır" dedi.

Usta, "Altın aramada kullanılan yirmiyi aşkın zehirli maddeyi içeren havuzun fay hattı üzerinde bulunması başlı başına bir vurdumduymazlıktır" dedi.

Katliamın bile bile, göz göre göre geldiğini vurgulayan İYİP Grup Başkanvekili, siyanür ve benzeri tehlikeli maddelerin Fırat Nehri'ne karışmasının an meselesi olduğunu bunun da çok tehlikeli sonuçlara yol açacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bu katliam insanlarımızı kaybetmemize yol açmakla kalmayıp uluslararası bir sorun da yaratabilir. Suriye ve Irak'tan geçen Fırat Nehri'ne karışan zehirli maddelerin yaratacağı sorunlar, bu ülkeleri de ilgilendirmektedir ve bu ülkeler Uluslararası Adalet Divanı'na giderlerse Türkiye için daha büyük sıkıntı yaratabilir."

Selçuk Özdağ: "Denetim dedikleri rakı, balık, Ayvalık"

"En büyük problem denetimsizlik, eğitimsizlik ve yaptırımsızlık" diyen Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ise şöyle konuştu:

"Bu tip felaketler aslında önceden uyarıyor, ancak bu uyarılara aldırış eden olmuyor. Örneğin Soma'da yine böyle oldu, defalarca uyarılar yapıldı ancak kimse aldırış etmedi."

İliç'teki felaketle ilgili olarak TBMM'de kurulan araştırma komisyonundan da bir sonuç alınabileceğini düşünmediğini ifade eden Özdağ, "Ben Soma faciasında komisyon üyesiydim. İncelemeler sırasında maalesef denetimler için 'rakı, balık, Ayvalık' dendiğine şahit olduk. Dürüst müfettişleri tenzih ederim."

Meteoroloji'den sarı kodlu 'toz taşınımı' uyarısı Meteoroloji'den sarı kodlu 'toz taşınımı' uyarısı

Özdağ bu işletmelerde sorumluların tespit edilip gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini söyleyerek, "Maalesef bu konudaki eksikler, söz konusu işletmeleri tedbir almamaya itiyor" dedi.

Editör: Web Editör