Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir

Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Özel Kalem Müdürlüğü ve ABB İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan ve daha sonra İYİ Parti'den Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye giren Yüksel Arslan'ın, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifa etmesi üzerine sosyal medya üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arslan istifayı konu alan bir habere yaptığı yorumda Yanıkömeroğlu'nu kastederek "İmamoğlu satın aldı" sözlerini kullandı. Arslan'ın daha sonra bahsi geçen yorumu sildiği görüldü.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullanarak istifasını duyurmuştu. Yanıkömeroğlu'nun partisinin CHP ile iş birliğini genel idare kurulunda oy çokluğu ile reddetmesi üzerine bu kararı aldığı ileri sürüldü. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar