İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "İktidarımızda taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz" dedi.

Hububat alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulusoy, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarının çiftçilere zarar ettireceğini belirtti. 

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun hububata dair önerdiği taban fiyatı hatırlatan Ulusoy, "Enflasyon yüzde 70'lerde, verilen fiyatlar ise yüzde 20'lerde. Hiçbir şeyi hesaplamadan sadece enflasyona baksak bile çiftçimiz yüzde 50 zararda" ifadelerini kullandı.  

İYİ Partili Ulusoy, süt üreticilerinin sorunlarını ise şu sözlerle aktardı: 

Davutoğlu'ndan Filistin çağrısı: Bir Filistin temsilcisini hitap etmek üzere davet edelim Davutoğlu'ndan Filistin çağrısı: Bir Filistin temsilcisini hitap etmek üzere davet edelim

"Gıda ve tarım, milli güvenlik sorunları içinde ele alınmalıdır. Bu bir beka meselesidir. Şehirlerimizin gıda arzını en ulaşılabilir şekilde halletmek için taban fiyat verdiğimiz ürünlerde çiftçiyi, sütte de üreticiyi desteklemeliyiz. Bizim taban fiyat uygulamamız nasıl olacak? Biz iktidarımızda taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz. Buğdayın taban fiyatını vereceğiz ve 'artı enflasyon' diyeceğiz. Çünkü hasat dönemine kadar enflasyon artabilir. Taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz ki çiftçimiz planlama yapabilsin. Çiftçiyi koruyacağız."

Muhabir: Kağan Karacehennem