İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yerine başkanvekili seçimi gerçekleştirildi.

Buca Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, CHP’nin adayı Hüseyin Benzer ile Cumhur İttifakı Grubu’nun adayı Veli Balyemez yarıştı.

CHP'de 2 isme daha ihraç talebi
CHP'de 2 isme daha ihraç talebi
İçeriği Görüntüle

CHP’nin adayı Hüseyin Benzer, belediye başkanvekilliğine seçildi.

Benzer 25, Balyemez 18 oy aldı

Buca Belediyesi Meclisi’nde CHP’nin 27, Cumhur İttifakı’nın ise 18 üyesi bulunuyor. Gerçekleştirilen süreçte CHP’li 3 meclis üyesi hakkında gözaltı kararı verildi; Burcu Er Durmaz tutuklanırken, Doğan Sarıkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Mustafa Genç’in ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Operasyonun ardından CHP’nin oy kullanabilecek meclis üyesi sayısı 25’e geriledi.

Seçim sürecini CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da yerinde takip etti.

Gerçekleştirilen başkanvekili seçiminde ilk turda 29 oy geçerli sayılırken 14 oy geçersiz kabul edildi. Hüseyin Benzer 17 oy, Veli Balyemez ise 12 oy aldı. Üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

İkinci turda taraflar arasında oy değişimi yaşanmadı ve Benzer 25, Balyemez 18 oy aldı. Bu turda da gerekli çoğunluk elde edilemeyince seçim üçüncü tura taşındı. Salt çoğunluk esas alınan son turda 25 oy alan Hüseyin Benzer belediye başkanvekili olarak seçildi.

Kaynak: Haber Merkezi