Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor Türkiye, İran'a İHA ve gece görüşlü helikopter gönderiyor

Haber Merkezi - 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin ardından, bazı üniversitelerde 1 Nisan’daki vize sınavlarını ertelememiş olması, tartışmalara neden oldu. İkametgah adresinden uzakta okuyan milyonlarca genç, seçimden sonra vize sınavları olması nedeniyle oy kullanma haklarından mahrum kalacak.

Ege Saati’nin haberine göre ise, vize sınavlarını iptal etmeyen üniversitelerden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde, ara sınavların arasına yerel seçimler girdi. Rektörlük, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek seçimin hemen ardına 1 Nisan’a sınav koydu. Bu kararın ardından memleketlerine oy kullanmaya gidecek olan bazı öğrenciler mağdur oldu. Üniversitenin resmi sitesinden paylaşılan sınav takviminde Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin 1 Nisan’da sınavlarının olması dikkat çekiyor.

Eğitim-Sen İzmir Üniversiteler Şubeler Başkanı Lülüfer Körükmez, “Elbette bu tür tüm ülkeyi ilgilendiren durumlarda kurumların hassasiyetle yaklaşmasını bekleriz. Ancak kağıt üzerinde, yasal olarak o tarihe sınav koymalarında bir engel yok. Sizin de belirttiğiniz üzere öğrenciler vatandaş olarak haklarına erişimde problem yaşıyorlarsa, vatandaşların demokratik toplumlarda var olan araçlara başvurarak taleplerini dile getirebilirler, getirmeliler." açıklamasını yaptı.  Öğrenciler 1 Nisan tarihine sınav koyan üniversite yetkililerine tepki göstermeyi sürdürürken, üniversite yönetiminden konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi