Juventus’un 27 yaşındaki orta sahası Luiz’in adı geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe ile anılmıştı. Yeni bir orta saha almayı düşünen İtalyan devinin, Sofyan Amrabat’la ilgilendiği ve Luiz’i takasta kullanabileceği yazılmıştı. Modesto, takımın genel durumu ve takımla sezon öncesi çalışmalara katılmayan Luiz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sezon başı çalışmalarına Juventus'un izni olmadan katılmayan Douglas Luiz, takıma geri döndü. Modesto, Luiz’in takımla çalışmalara dönmesine ilişkin, “O, takıma yeniden kabul edildi. Bir hata yaptığını biliyor, bunu ona anlattık. Douglas Luiz’i çağırdık ve Juventus’un ne anlama geldiğini anlamasını sağladık. Douglas çok üzgün ama artık bu geride kaldı ve takıma geri döndü" dedi.

“Bu sezon, teknik direktörümüz Tudor ile anlaşarak herkesi sezon öncesi antrenmanlara dahil etmeye karar verdik" ifadelerini kullanan Modesto, "Biz Juventus’uz ve herkese eşit davranmalıyız. Oyunculara da bunu çok net şekilde belirttik, davranışları çok iyi ve bundan memnunuz.” sözleriyle takımın genel durumundan memnun olduklarını dile getirdi.
Geçen yıl Aston Villa’dan 51,5 Milyon Euro’ya 5 yıllığına transfer edilen Brezilyalı orta saha oyuncusu, Juventus ile 27 maça çıktı.





