Haber Merkezi -  İslam alemi için anlamı oldukça büyük olan Kadir Gecesi yaklaşıyor. ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak bilinen edilen Kadir Gecesi her Ramazan ayının 27. gecesine denk geliyor. 

Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye çağrı: Bu davanın önünü açın Ayşe Ateş'ten Devlet Bahçeli'ye çağrı: Bu davanın önünü açın

Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla Peygamber Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, Kur'an'da bu günün ''bin aydan daha hayırlı'' olarak geçmiştir. 

Allah Kur'an'ın ilk ayetlerini Cebrail melek aracılığıyla  Hz. Muhammed'e Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda göndermiştir. İndirilen ilk ayetler, Alak Suresi'nin ilk 5 ayetidir.

Hz. Muhammed, 40 yaşına yaklaştığında toplumdan sıklıkla uzaklaşarak Mekke’nin kuzeyinde yer alan Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda inzivaya çekilmeyi ve burada vakit geçirmeyi adet edinmiştir. Bu durum 1-2 yıl kadar devam etmiştir. Miladi 610 yılında ise, bir Ramazan gecesi (Kadir Gecesi) hırkasına bürünüp Hira Mağarası'nda tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır.

Kadir Gecesi 2024'te hangi güne denk geliyor? 

Kadir Gecesi 2024 yılında 5 Nisan gününe denk geliyor.

Muhabir: Haber Merkezi