Haber Merkezi - Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 17 Aralık 2023 tarihli “Türkiye-İsrail dış ticareti ekimden bu yana yüzde 48 azaldı. Ülkenin limanlarına inen mallarımız aslında Filistin’e ulaştırılıyor” sözlerini köşesine taşıyan Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, bakanlığın verilerinin bu bilgilerden farklı olduğunu yazdı. 

 Kahveci, 1 Ocak'ta yapılan yürüyüşün İsrail'e karşı uygulanmayan boykotun üstünün kapatılmasına yaradığını belirterek yazısında şu sözlere yer verdi:

"Hemen söyleyelim: Lafta adeta İsrail’e ateş püsküren bir ülke liderine karşılık ihracat bu kadar nasıl artmış olabilir? İşte başarı tam da burası...

Hatta yeni yılın ilk günü Galata Köprüsü’nde İsrail’i protesto gösterisi düzenleniyor. Sanırım ihracat rakamlarını görseler, İsrail ile ticaret başarısını kutlama gösterisi olacaktı.

Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan Türkiye sermaye sahiplerini bile tehdit ediyor: Ve diyor ki “Sermaye sahipleri ayağını denk alsın.”

Acaba diyorum, Bilal Erdoğan bu ihracat artışını önceden haber alıp mı bu tehditte bulundu. İyi ama o zaman Ticaret Bakanı Ömer Bolat neden kendi Bakanlığı’nın rakamlarının tam tersi açıklamalarda bulundu?

Ya Bilal Erdoğan ya da Ömer Bolat... İkisinden biri ama hangisi?

İkinci Uluslararası Katılımlı Öğrenme Güçlüğü Kongresi, Üsküdar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti İkinci Uluslararası Katılımlı Öğrenme Güçlüğü Kongresi, Üsküdar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti

Hatırlarsanız şu boykot işi çıktığında “Kola, hamburger boykotu ile Milleti uyutuyorlar” demiştim.

08 ve 11 Kasım günleri bu konu hakkında iki yazı kaleme almıştık. Ve bu boykot hareketi ile İsrail’e karşı gerçek hiçbir adımın atılmamasının üstünün örtüldüğünü anlatmıştık.

Benzer bir olay 01 Ocak günü Galata Köprüsü’nde yapılan gösteri ile sergilendi. Görünüşte İslami bir hareket ile yapılan gösteri meğerse aralık ayındaki İsrail’e yapılan ihracat artışının örtüsü olmuş.

Kısaca İsrail Filistin’i vurdukça Türkiye’den İsrail’e yapılan ihracatın arttığını görüyoruz. Ama meydanlarda, ekranlarda İsrail’e karşı belki de en sert cümleleri yine bizim iktidarımız-liderimiz kuruyor.

Ve bir Millet bu şekilde avutuluyor."

Editör: Haber Merkezi