Hakan Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Hakan Fidan, Viyentiyan'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Haber Merkezi Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkese ulaşmak adına "insani ara"yı yenilemek için girişimlerine devam ettiklerini vurguladı. 

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Katar Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü.

Söz konusu görüşmede, Gazze Şeridi ile İsrail işgali altında bulunan Filistin topraklarındaki son durum, gerginliği azaltmanın ve çatışmalara "insani ara" verilmesinin yolları ele alındı.

Öte yandan, Al Sani, Gazze'ye insani yardımların girişinin güvence altına alınması için kalıcı şekilde insani koridorların açılması ve yardım konvoylarına Gazze'nin kuzeyine ulaşana kadar gerekli korumanın sağlanması gerektiğini kaydetti.

Ülkesinin, BM'ye ve Guterres'in gerilimin azaltma çabalarına desteğini tekrarlayan Al Sani, Gazze'de "insani ara"yı yenilemek ve kalıcı ateşkese ulaşmak için Katar'ın BM ve arabulucu ortaklarıyla koordinasyon içinde girişimleri sürdürdüğünü ekledi. 

Editör: Esin Özdemir