CHP'de Genel Başkanlık döneminde bir grup bilim adamı ile yürüttüğü çalışmalarının 10. gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel ile CHP'nin 25 yıl sonra kazandığı Nizip'in Belediye Başkanı Ali Doğan’ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu başkanları, başarılarından dolayı kutladı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi

Ardından Kılıçdaroğlu, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Abdurrahman Uzunalan ve eşinin ev sahipliği yaptığı Tilhabeş (Erenyolu) köyüne misafir oldu. Kılıçdaroğlu'nun 3 günlük misafirliğine, eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve eski Aydın Millletvekili Metin Lütfi Baydar ve eski İstanbul Milletvekili Metin Işık da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nu gittiği köyde, muhtarı Süleyman Uzunalan karşıladı. Karşılamada Kılıçdaroğlu için, üç davul ve bir barak zurnası ile devlet büyükleri için yapılan Selçuklu geleneği Türkmen Nevbeti havası vuruldu, barak havaları okundu. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Süleyman Şah’ın ilk türbesinin de içinde bulunduğu Suriye sınırındaki Karkamış Barajı'na gitti. Heyet daha sonra Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette CHP Karkamış İlçe Başkanı Metin Göğebakan ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar hazır bulundu. Gaziantep'teki 2 günlük ziyaretinde Karkamış Barajı içinde kalan Süleyman Şah Türbesi ile Roma uygarlığının merkezinde de bilgi alan Kılıçdaroğlu bilim adamları ile çalışmalar gerçekleştirdi.

Daha sonra CHP'nin 25 yıl sonra ilk kez kazandığı Nizip'e geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Ali Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ali Doğan, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından ''Önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu belediyemizi ziyaretleri ile bizleri onurlandırdı. CHP’ye verdiği emek ve mücadelesine her zaman şahitlik edeceğimiz kıymetli Genel Başkanımızın ziyaretleri ve iyi dilekleri için teşekkürler'' paylaşımını yaptı.

Editör: Deniz Ali Tatar