Haber Merkezi - Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik suçlamalarına ilişkin konuştu. 

Sözcü'ye yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partinin içini karıştırmak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın neyi ne amaçla yaptığını gayet iyi bildiğini belirtti. 

Öte yandan, CHP’nin yerel seçimlerde Bursa, Balıkesir dahil çok sayıda yeni il ve ilçe belediyesi kazanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Tüm yurtta CHP’li belediyelerin sayısının artacağına inanıyorum. 2019’da Bursa gibi az farkla kaybettiğimiz iller olmuştu. Bu kez o illeri de kazanıp büyükşehir sayısını arttıracağız. 2019’da yapılan yerel seçimlerde umudu nasıl yeşerttiysek, 31 Mart 2024 seçiminde de partimiz ve halkımız gerekeni yapacaktır’’ diye konuştu.

"Özgür Özel, tecrübeli bir siyasetçi"

Şırnak'ta 300 metrelik Türk bayrağıyla fener alayı düzenlendi Şırnak'ta 300 metrelik Türk bayrağıyla fener alayı düzenlendi

Bununla birllikte, CHP Genel Başkanlığı’nı devrettikten sonra parti Genel Merkezi’ne gitmediğini ekleyen Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in çok tecrübeli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekti. CHP lideri Özel ile baş başa yedikleri yemekle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Özgür Bey partimizdeki çok tecrübeli bir siyasetçidir, yıllarca grup başkanvekilliği yaptı, grup başkanlığı görevinde bulundu. O yemekte genel siyaseti konuştuk, yerel seçimleri ele aldık, fikirlerimizi aktardık, ülke sorunlarını görüştük” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi