Haber Merkezi- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor, artık Sarayın yargıçları da anayasayı tanımaz hale geldi. Bu kararı ancak, yasaya uymayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ve vicdan sahibi olmayanlar alabilir. Bunlar yargıç müsveddesi bile olamazlar. Meslek onurunu koruyan, hukukun üstünlüğünü savunan ve vicdanını dinleyen AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım! Ayrıca… Yargıtay üyeleri önce, hiçbir kararın altında imzası olmayan bir kişiyi, Anayasa Mahkemesi üyesi yapmalarının utancını temizlesinler."

Ne olmuştu? 

Şırnak'ta 300 metrelik Türk bayrağıyla fener alayı düzenlendi Şırnak'ta 300 metrelik Türk bayrağıyla fener alayı düzenlendi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığına, Can Atalay hakkındaki kararına uyulmaması gerektiğine hükmeden 3. Daire, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) de milletvekilliğinin düşürülmesi için bildirimde bulundu.

Editör: Esin Özdemir