"İstanbul Yenileniyor" platformu kapsamında birçok bölgede çalışmalar yürüten KİPTAŞ, 1978 yılında yapılan ve tek bloktan oluşan Kadıköy Nuhbey Apartmanı’nın dönüşümüne başladı. 

Erdoğan'ın Rize ziyaretinde muharip gemi görevlendirildi Erdoğan'ın Rize ziyaretinde muharip gemi görevlendirildi

KİPTAŞ’ın İstanbul Yenileniyor sistemine başvuran Kadıköy’deki Nuhbey Apartmanın hak sahiplerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleşti.

"Kamu bankalarının bu sürece paydaş olması gerekiyor"

12 konut, 2 ticari birim olmak üzere toplam 14 bağımsız birimden oluşacak yeni projenin temel atma töreninde konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ay önce buradaki Nuhbey Apartmanı'nı yıkmıştık. Burada 14 tane bağımsız birim inşa edeceğiz. Bize kalan bağımsız birim sayısı iki. Bu iki bağımsız birimle vatandaşlarımızı borçsuz bir şekilde yeni yapılarına taşıyacağız. Mahalle arası işleri yapmak gerçekten teknik anlamda zor. Şehircilik anlamında da çok tercih etmediğimiz bir iş ama buradaki bina çok kısa süre içerisinde yıktık. Şöyle anlatayım size. Binanın tamamında çıkan demir donatı, yirmi yedi ton. Biz sadece şu anda temelde kullandığımız demir donatı 23 ton. Yani gerçekten sıkıntılı bir yapı stoğuna sahip. Özellikle bu bölge. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle araları da olsa, site bazıları da olsa, uzlaşılan her yerde çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bu seferberlik mantığıyla çalışmalarımıza destek olması için kamu bankalarına tekrardan seslenmek istiyorum. Bu Kadıköy gibi semtler belki borçlanma az çıkıyor veya bazen hiç çıkmıyor ama Bağcılar, Eyüp, Esenyurt gibi bölgelerde, alım gücünün düştüğü maaliyetlerin hiç değişmediği yerlerde vatandaşlarımızın borç yükünü hafifletmek için mutlaka kamu bankalarının bu sürece paydaş olması gerekiyor. Eğer bu sürece paydaş olurlarsa 'İstanbul Yenileniyor' kapsamında elimizde 480 bin riskli bağımsız birim var ve bunun 25 binin iki bölü üç imzası var. Bir anda 1.7 milyon insanımızın hayatını kurtarabiliriz. Umarım bu çağrımıza kulak verirler." 

"Herkese tavsiye ediyorum"

Hak sahiplerinden Atıf Keçeci de "Bir vatandaş olarak bu tip iş anlayışına sahip kurumlarla iş yapmanın huzuru içindeyim. Ve herkese de tavsiye ederim. Bunda en büyük etken KİPTAŞ'ın kar gayesi gütmemesi. Dolayısıyla sadece kentsel dönüşümün hakkını verir" derken, Zeynep Burcu Gücelioğlu ise, "Ben hak sahibiyim. 20 senedir yaklaşık bu binada oturuyorum. KİPTAŞ'ın evimizi yenilenmesinden dolayı çok mutluyum. Sanırım bir seneye varmadan teslim ederler. Çok sistematik olarak geliştiği için ve işi bilen kişilerle ilerlediğimiz için çok memnunum" diye konuştu. 

Editör: Erva Gün