Bolu'da, Türk rap müziği sanatçısı "Ceza" konser verdi Bolu'da, Türk rap müziği sanatçısı "Ceza" konser verdi

Haber Merkezi - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından başlatılan ve ilk kez düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali, Kırgız sinemaseverlerle buluştu. Festival kapsamında düzenlenen Türk Filmleri Haftası ise gala töreniyle başladı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen galaya, festivalin onur konuğu olan Yeşilçam'ın sultanı sinema sanatçısı Türkan Şoray da katıldı. Gala, Şoray'ın tüm filmlerinin afişlerinin yer aldığı serginin açılışı ile başladı.

r6CZFfvI20CIlMrPt3vZeg

Etkinlikte konuşan üniversite rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türkan Şoray'a, KTMÜ'nün 25. yıl hizmet madalyasını verdi. Ödülü alan Şoray, onurlandırıldığını belirterek, "Çok gururluyum ve mutluyum" dedi. Burada bulunmanın, hayatının en onurlu anılarından biri olacağını vurgulayan Şoray, "Gençlerimiz sizler dünyayı güzelleştireceksiniz. Dünyanın umudu gençlerde. Sizlerden bütün güzel şeyleri bekliyoruz. Keşke yanınızda olsam da bu sıralarda otursam. Üniversite okumak ve akademik tahsil yapmak çok güzel. Bunu çok güzel değerlendirin. Çünkü çok değerli bir üniversitedesiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz." diyerek öğrencilere seslendi.

LXs6y3HPUkivGLiGryXXhQ

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Şoray'a, Kırgızistan'ı ilk ziyaret ettiğinde çektirilen fotoğrafların yer aldığı tabloyu hediye etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da sanatçının yer aldığı resmin yer aldığı tabloyu takdim etti.

iwvmnoEgikqtTG1N6fT3kg

Editör: Deniz Ali Tatar