Haber Merkezi - IKSV tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleşen Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonellerini bu yıl da bir araya getiriyor. Köprüde Buluşmalar, bu yıl 24-25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress atölyesi, Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj film ve belgesellerin ilk uluslararası sunumlarını yapmasına ve filmlerin tamamlanmasına destek olmayı amaçlıyor.

Köprüde Buluşmalar Logo

Work in Progress’e seçilecek filmlerin yönetmen ve yapımcıları, atölye öncesinde sunum teknikleri, dağıtım ve pazarlama konularında bir çalışma yapacak; atölyede ise dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanalı temsilcileri gibi profesyonellere projelerini sunma imkânına sahip olacaklar. Atölyenin sonunda, ödül almaya hak kazanan filmler, uluslararası bir jüri tarafından belirlenecek. Work in Progress atölyesine başvurular 22 Şubat Perşembe son bulacak.

Köprüde Buluşmalar

Afşar Timuçin hayatını kaybetti Afşar Timuçin hayatını kaybetti

İlk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen “7. Kısa Film Atölyesi” de bu yıl 24-25-26 Nisan tarihlerinde Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilecek. Kısa Film Atölyesi, 2017 yılından bugüne geleceğin yeteneklerine ışık tutarken, kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.Uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan atölye için son başvuru tarihi ise 22 Şubat 2024 olarak belirlendi.

Editör: Deniz Ali Tatar