Haber Merkezi - Kore Kültür Merkezi'nin Uluslararası Kore Halk Resmi Sanat Derneği ile düzenlediği "Kore-Türkiye Halk Resmi Sergisi" büyül ilgi topladı. Son bir kaç gününe giren sergi, Ankara Türk Tarih Müzesi'nde 10 gün boyunca ziyaretçi ağırladı. Sergi, "Halk Resmi-Güzel Renkli Seyahat" temasıyla gerçekleştirildi ve Uluslararası Kore Halk Resmi Sanat Derneği üyesi sanatçılar ve Türk sanatçılar dahil olmak üzere toplam 76 kişinin eserlerinden oluşuyor.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.33.55 (2)

Karsu, Ankara'da konser verdi Karsu, Ankara'da konser verdi

Koreli sanatçılar, mutluluk, huzur ve uzun ömür dileklerini içeren geleneksel Kore sanat eserlerini sergilerken, Türk sanatçılar da Kore Halk resmi teknikleriyle Türk geleneklerini yansıtan eserleri sergilemektedir. Bu etkinliğin açılış törenine katılan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Kardeş ülke Kore ile kültürlerini paylaşma fırsatı bulduğumuz bu anlamlı günde, etkinliğe katılan herkese eserleri keyifle izleme zamanı geçirmelerini dilerim" diyerek Kore tarzında selam verdi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.33.55

Açılış törenine katılan Semla Hanım ise "Kore'nin geleneksel resimlerinin Türk Tarih Müzesi'nde sergileniyor olması beni oldukça duygulandırıyor" diyerek, "Bu sergi aracılığıyla Kore sanatını anlamak için anlamlı bir zaman geçirdik" dedi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.33.57

Editör: Deniz Ali Tatar