Haber Merkezi - Kore Kültür Merkezi tarafından düzenlenen "2024 Altın Zili Kim Çalacak" Bilgi Yarışması sona erdi. İlk olarak 2012 yılında başlayan yarışma, 13. kez bu yıl düzenlendi. 24 Şubat Cumartesi Ankara Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Kore bilgi yarışmasına, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 100 Kore hayranı katıldı.

Altın Zili Kim Çalacak (3)


Kültürel etkinliklerle bağlantılı olarak "Kore Kültürü Bahçesi" adı altında gerçekleştirilen bilgi yarışması, Türk Kore hayranlarının Kore kültürüne sürdürülebilir bir şekilde ilgisini barındırıyor. Yarışma başladığında, katılımcılar Kore'nin toplumsal, kültürel, spor ve tarih alanlarında sorulan soruları doğru cevaplamak için çaba sarf ettiler. Cevapları tahtaya yazıp cevapların açıklanmasını beklerken, yarışma salonunda sessiz bir atmosfer hakimdi ve cevaplar açıklandığında katılımcılar arasında hem hayranlık hem de sevinç sesleri yükseldi. Yarışmada sona kadar kalan ve birinci olarak seçilen Hatice Zeynep Vahşi, "Bu Kore bilgi yarışması aracılığıyla Kore ve Türk ilişkilerinin daha da güçlenmesini umuyorum. Bu yarışmayı düzenleyen herkese teşekkür ederim" diyerek ödülünü aldı.

Altın Zili Kim Çalacak (1)

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park, yarışma hakkında şunları söyledi: "Bugünkü yarışma katılımcıları arasında Kore-Türk ilişkilerine geleceğe yönelik katkı sağlayacak birçok çalışkan insanın çıkmasını umuyorum" diyerek başladı ve "Kore ve Türkiye'nin kültür ve sanat aracılığıyla iletişim ve empati üzerine kurulu olarak siyaset, ekonomi, kültür ve diğer tüm alanlarda aktif bir şekilde etkileşim ve işbirliği yapabilmesi için elimden geleni yapacağım."

Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu Kızıl Goncaları dizisinin yayın tarihi belli oldu

Altın Zili Kim Çalacak (4)

Editör: Haber Merkezi