BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor! BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor!

Haber Merkezi - Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya'nın St. Petersburg kentinde güncel konulara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ziyaretinin şubatta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını kaydeden Uşakov, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruyu "Evet, ziyaret hazırlanıyor" diye yanıtladı.

Dış Politika Danışmanı Uşakov, Ukrayna meselesinin Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde ana konulardan biri olacağını ekledi. 

Bununla birlikte, Batı basınında Rusya'nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin de konuşam Uşakov, şunları söyledi: 

"Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı."

Editör: Haber Merkezi