KAYSERİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının Kayseri'de yapımı devam eden kayadan oyma Kültepe Müzesi'ne, Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nden çıkarılan yaklaşık 25 bin eseri teslim edeceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe Müzesi'nde sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti.

HAK-İŞ, ev işçilerinin sorunlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a iletti HAK-İŞ, ev işçilerinin sorunlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a iletti

Kültepe Müzesi'nin Türkiye'de ve dünyada adından söz ettiren bir çalışma olacağını vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Sivas yolunda 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde kayadan oyma yer altı müzesi bitti, altyapısı tamam, eserlerin sergileneceği projelendirme çalışmaları sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile anlaştık, 25 bin civarında, o bölgeden çıkan eser teslim edilecek. Müzemiz kendisinden söz ettirecek, dünyada bir önemli çalışma olacak. Aynı zamanda Kayseri'yi müzeler şehri yapma yönünde 12 müze çalışmamız var."


Kaynak: aa