Belediye Başkan Tugay'dan, İZSU personelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına ilişkin açıklama: Belediye Başkan Tugay'dan, İZSU personelinin adli kontrolle serbest bırakılmasına ilişkin açıklama:

DİCLE KAVAK EKMEKCİ/ANKARA - Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Türkiye genelinde sayıları 72 bini aşkın kayıtlı hasta ve ailelerine, 25 yıldır olduğu gibi tamamen ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra maddi manevi desteklerini iletmeye devam ediyor. LÖSEV Ramazan Ayı’nın sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşma ruhunu, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle hazırlanan gıda kolileriyle lösemi ve kanser mücadelesi veren hastalarının evlerine taşımakla kalmıyor, yüzlerce kanser hastası ve ailesinin katıldığı büyük iftar yemekleri ile kanser hastalarına moral vermeyi, dayanışma duygusunu yaşatmayı, ekonomik zorluklar içinde uzun bir tedavi sürecinde yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor. Düzenlediği büyük iftar buluşmalarıyla kanser hastalarıyla iftar masasında buluşuyor. 
Bu yıl Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen LÖSEV Geleneksel İftar yemeğinde, LÖSEV ailesi lösemili çocukları, aileleri ve bağışçıların katılımlarıyla bir araya geldi. 25 yıllık vakfın iftar yemeğinde tedavileri devam eden çocuklar ve aileleri moral buldu. Düzenlenen iftar yemeğine katılanların çoğu tedavisi devam eden çocuklar oldu. Lösemi ve kanser hastası çocukların ve ailelerinin yanı sıra yetişkin kanser hastaları ve iyileşmiş gençler de iftar yemeğindeydi. Lösemili çocukların aileleri herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti. Tedavisi devam eden çocuklar dans gösterisi yaptı, müzik eşliğinde eğlenerek moral depoladı. Mamak Belediyesi Fasıl Ekibinin sahne aldığı iftarda, LSV Eğitim Okulları öğrencileri de Kafkas dans gösterisi sergiledi.
L Ö S E V 1DR. ÜSTÜN EZER: “LÖSEMİNİN YÜZDE YÜZ TEDAVİSİNİ BULMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
25 yıl önce, “Bir çocuğun hayatından daha değerli bir şey olamaz” düşüncesiyle yola çıkan LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Onkolog Dr. Üstün Ezer, Lösemili ailelerle katıldığı iftar yemeğinde konuşarak, “Bizim ailemiz, kocaman bir LÖSEV Ailesi burada, cefakar annelerimiz, fedakar babalarımız ve en önemlisi kahraman çocuklarımız burada. Lösemi canavarı ile savaşan, yenen çocuklarımızı kutluyoruz. Tek bir çocuğumuzu kaybetmeyelim diye mücadele ediyoruz. Geçmişte yaşadığımız acılar tekrar etmesin diye mücadele ediyoruz. Löseminin yüzde yüz tedavisini bulmak için mücadele ediyoruz. Kanserin aşısını bulmak için mücadele ediyoruz. Güzel, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için Atatürk’ün yolunda mücadele ediyoruz. Mücadelemize durmadan devam edeceğiz” dedi. Konuşmasında desteklerinden dolayı Nurettin Çarmıklı’ya teşekkür eden Ezer, “25 yıllık birliktelikle aynı sofrada ailelerimizle iftarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizin Ramazan’ı kutlu olsun. Allah kabul etsin, her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da dualarımız çocuklarımızla” açıklamasında bulundu. 
LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver ise, “35 çocuğumuzla çıktığımız bu yolculukta, şimdi 85 binden fazla hastaya ve ailelerine hizmet verir hale geldik. Bu destekleri sağlayan bağışçılarımıza yürekten teşekkürler. Her daim çocuklarımızın ailelerinin dualarında olduklarını bilmelerini isterim” diye konuştu.
LÖSEV, Ramazan Ayı kapsamında gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle ihtiyaç kolileri hazırlayarak tüm Türkiye’deki lösemili çocuklar ve ailelerinin evlerine ulaştırmaya da devam ediyor. Ramazan Ayı’nda bütün Lösemili çocuk ve ailelerinin sofralarını donatmak isteyen LÖSEV, el birliğiyle hazırladıkları kolileriyle lösemi ve kanserle mücadele eden bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.  Bu nedenle LÖSEV, “Yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi güldürmek ibadetlerin en güzelidir” inancıyla, on binlerce ailenin sofrasına bereket taşıyor. Ramazan Ayının ilk gününden itibaren içerisinde et ve et ürünlerinden kuru gıdaya kadar bir ailenin ihtiyaç duyabileceği çok sayıda gıda ve hijyen malzemesinden oluşan yardım kolileri, zekat ve fitrelere ihtiyaç duyan kanser hastalarına iletiliyor. Bağışçılarının her kuruşunun doğru ellere ulaştırılması için titizlikle çalışan LÖSEV, sağlıklı ve kaliteli gıda paketlerini lösemili çocuklar ile yetişkin kanser hastalarının evlerine teslim ediyor. LÖSEV’in “Koli Koli Mutluluk” buluşmalarında Türkiye’nin dört bir yanından 6 milyonu aşkın gönüllüsü, iyileşmiş gençleri ve aile komiteleriyle birlikte “Önce Çocuklar İyileşsin” mottosuyla hazırladığı koliler, 80 bini aşkın lösemi ve kanser hastasına ulaştırılıyor.  
Sizler de sağlıklı, kaliteli, doğal ve her bütçeye uygun LÖSEV Ramazan gıda paketlerinden sipariş vererek, Ramazan Ayı’nda ihtiyacı olan lösemili çocuklar ile kanser hastalarına ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Acil Yardım Paketi, Orta Aile Paketi, Büyük Aile Paketi, Mutlu Aile Paketi ve Sevgi Dolu Geniş Aile Paketi seçenekleriyle tedavisi devam eden lösemili çocuklar ve ailelerine destek olabilirsiniz. Ayrıca Ramazan Ayı’nda Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından, ülkemizin her köşesindeki PTT şubelerinden, LÖSEV Ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek, tüm faturalı hatlardan 3406’ya LÖSEV, BAĞIŞ, MÜCADELE, CAN, TUĞLA ya da 1998’e FİTRE yazıp bir SMS göndererek bağışınızı gerçekleştirebilir, bilgi almak için 0312 447 06 60 numaralı telefondan LÖSEV vakıf merkezine ulaşabilirsiniz. 
1711879684671LÖSEV’DEN KARŞILIKSIZ İHTİYAÇ ÇEKLERİ
LÖSEV, geleneksel olarak her yıl Ramazan Bayramı öncesinde Lösemi ve kanser mücadelesi veren çocukların yanı sıra yetişkin kanser hastalarına yönelik ihtiyaçları oranında ‘Karşılıksız Özel İhtiyaç Kredisi’ ile destek oluyor. LÖSEV’in karşılıksız ihtiyaç çekleri kanser hastalarına merhem oluyor.  LÖSEV “Önce Çocuklar İyileşsin” çağrısıyla ramazan ayı boyunca erzak kolilerini hastalarına ulaştırırken fitre, fidye ve zekat bağışlarıyla lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların tedavi masraflarını ve sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyor. 
Aylık düzenli nakdi desteklere ek olarak, bayram öncesi yüzlerce aileye 50.000 ile 30.000 TL arasındaki “Karşılıksız Özel İhtiyaç Kredisi” çekleri iletiyor. Kampanya sürecinde, LÖSEV’e kayıtlı binlerce aileye “Sağlık-Eğitim Bursu” ve “Aile Destek Bursu” da ihtiyaçları doğrultusunda iletilmeye devam ediyor.  Dr. Üstün Ezer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Lösemili çocuklarımıza hayat verecek çeklerle iftar sofralarına misafir olduğumuz lösemili yavrularımızın acil ihtiyaçlarını karşılıyor, hayallerini gerçekleştiriyoruz. Umudunuzu kaybetmeyin, bu ülkede güzel şeyler de oluyor. Durmak yok bağışlar LÖSEV’e, mücadeleye devam” diye konuşuyor.
1711879684689LÖSEV’in kayıtlı hastalarına destekleri de bunlarla sınırlı kalmıyor. Hastane odasında bayram ziyaretleri her yıl olduğu gibi bu yıl da tedavisi devam eden hastalara moral vermek amacıyla sürdürülecek. LÖSEV, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nde tedavisi devam eden lösemi ve kanser hastası çocuklar ve refakatçi annelerine bayramlıklar iletmeye, buruk bir bayram sevinci yaşamamaları için hastanelerde hem onları ziyaret edip bayramlaşmaya hem de hediye ve sürprizleriyle zorlu tedavi sürecinde moral vermeye devam edecek. Yapılacak olan bayram ziyaretlerinde hastalarının evlerinde beyaz eşya ve mobilya ihtiyaçları belirlenerek, söz konusu eksiklikler de giderilecek. 

Editör: Ramazan Atabey