İSTANBUL (AA) - Sanat dünyasında "Luka" ismiyle tanınan Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı, öğretim üyesi ve sanatçı Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu'nun 26. kişisel sergisi "Öz", Red Rouge Art Galeri'de sanatseverlerle buluştu.

Galeriden yapılan açıklamaya göre, 200'den fazla ulusal ve uluslararası karma sergiye katılan Kaplanoğlu'nun, sanat hayatının 30. yılına özel hazırladığı sergi, öz kavramına odaklanıyor.

Küratörlüğünü Derya Aydoğan'ın üstlendiği sergi, 17 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak.

İstanbul'da tramvayın altında kalan kişi hayatını kaybetti İstanbul'da tramvayın altında kalan kişi hayatını kaybetti

Açıklamada görüşlerine yer verilen galerinin kurucusu Ayşe Aslı Akkülah, galerinin "Öz" adlı sergiyle açıldığının altını çizerek, şunları aktardı:

"Klasik anlayıştaki bir sanat galerisinin ötesinde, sanatçının da izleyicinin de sanatın o cesur dilinden faydalanarak kendine temas ettiği bir ütopyayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sanat ortamının özlenen aurasını, samimi diyaloğunu yeniden canlandırmak üzere çıktığımız yolda, mevcut sisteme karşı bir kaçış alanı yaratacağız hatta belki de kendimize kaçacağımız, zamanın bir parça ağır aktığı bir dinlenme alanı olacağız."

Kaynak: aa